Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1 (permalink)  
Gammal 2008-10-20, 13:10
Internet Swedens avatar
Medlem
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Nacka, Stockholm
Inlägg: 287
Internet Sweden is on a distinguished road
Skicka ett meddelande via MSN till Internet Sweden Skicka ett meddelande via Skype™ till Internet Sweden
Standard Ny våg av PayPal-scamförsök

Efter att jag precis fått 5 e-mail i min inkorg (utan addressat) men med samma budskap om att jag behöver uppdatera min info hos PayPal - gissar jag att det är en ny stor våg av SCAM-försök att komma över kontoinformation och därför lika bra att varna innan någon tar det för äkta.

Så här ser det ut:
http://www.internetsweden.com/dnzup/paypal_scam.pdf

Jag har sparat ner det först som HTML-sida och sen som (ej klickbar) PDF.

Det man kan se är att i headern används kyrilliska tecken istället för Svenska (vilket kan tyda på att det är Ryssar i farten). Vidare lägger jag märke till att dom blandat teckensnitt i brödtexten - Det är times new roman förutom "PayPal" som är Arial.

Var kommer det då ifrån?
returmaildomänen är [inc.com] - vilket garanterat inte är deras domän.
Länken dom vill att man ska klicka på är:
http://host-67-147-220-24.midco.net /paypal.com//us/cgi-bin /webscr.htm?cmd=_login-run (medvetet särskrivet)

[midco.net]
Registrant:
Midcontinent Communications (Creation Date: 27-may-1996)

IP-adressen:67.147.220.24
OrgName: Qwest Communications Corporation
OrgID: QCC-21
Address: 1801 California Street
City: Denver
StateProv: CO
PostalCode: 80202
Country: US

Mailservern som använts är [ovalmotor.co.uk] och tillhör:
Registrant:
The Oval Motor Company Ltd

Trading as:
The Oval Motor Company Ltd

Registrant type:
UK Limited Company, (Company number: 1416744)

Registrant's address:
22D Broadway North
West Wilts Trading Estate
Westbury
Unknown
BA13 4JX
GB

Men avsändaren av mailet är 82.89.147.212
person: BBBEASYIP STAFF
address: MDBLAB
address: Via Val Cannuta, 250
address: I-00100 Roma
address: Italy
phone: +39 06 36881
e-mail: ripe-staff@telecomitalia.it

Men Nej - jag har nu fått sammanlagt 15 likadana mail på en halvtimme och samtliga har olika avsändare runt om i världen - så det här är ett stort botnät som ligger bakom.
__________________
internetsweden.se

Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are

Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:41.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2010 Jelsoft Enterprises Limited.