Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1 (permalink)  
Gammal 2008-10-29, 16:59
ZNs avatar
ZN ZN är inte uppkopplad
Medlem
 
Reg.datum: okt 2008
Ort: Helsingborg
Inlägg: 279
ZN is on a distinguished road
Exclamation Enom Phising spam

Fick precis ett själv och även hört på andra håll, verkar vara ett stort utskick. Det ser ut att komma från Enom, men länkarna i mailet går egentligen till com62.biz, som är reggad av en ryss (Shestakov Yuriy).

Citat:
The contact information was not updated within the specified period of time and we canceled the domain. The domain has subsequently been purchased by another party. You will need to contact them for any further inquiries regarding the domain.

PLEASE VERIFY YOUR CONTACT INFORMATION - [fakeurl]
Ser trovärdigt ut så beware!
__________________

MissDomain.se - Domänauktioner

Senast redigerad av Internet Sweden den 2008-11-01 klockan 08:46.
Svara med citat
  #2 (permalink)  
Gammal 2008-10-29, 17:45
Internet Swedens avatar
Medlem
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Nacka, Stockholm
Inlägg: 296
Internet Sweden is on a distinguished road
Skicka ett meddelande via MSN till Internet Sweden Skicka ett meddelande via Skype™ till Internet Sweden
Standard

Verkar vara flera adresser (minst 2) för jag läste om detta tidigare idag på WARNING: Enom Phishing Scam | Domain Name News och där handlar det om [com92.biz]

När man whoisar så står ryssen på båda..
__________________
internetsweden.se


Senast redigerad av Internet Sweden den 2008-11-01 klockan 08:46.
Svara med citat
  #3 (permalink)  
Gammal 2008-10-31, 23:55
Internet Swedens avatar
Medlem
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Nacka, Stockholm
Inlägg: 296
Internet Sweden is on a distinguished road
Skicka ett meddelande via MSN till Internet Sweden Skicka ett meddelande via Skype™ till Internet Sweden
Standard

Tänkte bara droppa en ny länk om detta scamförsök. Fick precis en feed som tar upp detta fenomen med en tredje .biz-adress: ssl78.biz

The Business of Software - Heads up - latest phishing scam for domains

Och Enom själva som då är den drabbade registraren varnar på sin hemsida och uppger där en 4:e domän: sys53.biz

http://www.enom.com/images/whoisreso...shingalert.JPG

Men även .mobi-domäner används: ssl48.mobi
http://blog.mxlab.be/2008/11/01/phis...r-domain-name/
__________________
internetsweden.se


Senast redigerad av Internet Sweden den 2008-11-01 klockan 08:45.
Svara med citat
  #4 (permalink)  
Gammal 2008-11-02, 10:13
Internet Swedens avatar
Medlem
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Nacka, Stockholm
Inlägg: 296
Internet Sweden is on a distinguished road
Skicka ett meddelande via MSN till Internet Sweden Skicka ett meddelande via Skype™ till Internet Sweden
Standard

Fyllar på med att Trend Micro´s "Content Security Team" nu ett par dagar efter att det uppmärksammades har "upptäckt" detta fenomen.

Men i deras varning framgår även att det är registranter hos 2 olika registrars som utsätts Phishers Target Domain Name Registrars | TrendLabs | Malware Blog - by Trend Micro men uppger inte namnen på dessa.

Men jag hittar snart att Phishers Attemping to Steal Domain Names. det handlar om registranter till Enom (som vi visste innan) och NetSol (Network Solutions).
__________________
internetsweden.se

Svara med citat
  #5 (permalink)  
Gammal 2008-11-03, 14:25
Internet Swedens avatar
Medlem
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Nacka, Stockholm
Inlägg: 296
Internet Sweden is on a distinguished road
Skicka ett meddelande via MSN till Internet Sweden Skicka ett meddelande via Skype™ till Internet Sweden
Standard

Ser också att Konsumentsidan Cint varnar för phishingmail som ser ut att komma från Network Solutions http://www.cint.se/debatt//ShowPostF...?PostID=109271
__________________
internetsweden.se

Svara med citat
  #6 (permalink)  
Gammal 2008-11-03, 16:20
ZNs avatar
ZN ZN är inte uppkopplad
Medlem
 
Reg.datum: okt 2008
Ort: Helsingborg
Inlägg: 279
ZN is on a distinguished road
Standard

Har nog fått 10 st nu "från" NetworkSolutions.
__________________

MissDomain.se - Domänauktioner
Svara med citat
Svara

Taggar
enom, phishing, spam

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are

Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:22.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2010 Jelsoft Enterprises Limited.